Ritari numero 146: E. J. Ripatti

Eino RipattiVänrikki Eino Juhani Ripatti syntyi 15.12.1920 Säämingissä. Hän taisteli JR 7:n riveissä muun muassa joukkueenjohtajana.

Eino Ripatti oli yksi Suomen armeijan nerokkaimmista, ripeimmistä ja taitavimmista taistelijoista. Hän osasi mukautua yllättäviinkin tilanteisiin ällistyttävän nopeasti ja parhaalla mahdollisella tavalla. Ripattia voi luonnehtia synnynnäiseksi taistelijaksi, joka toimi vaistonvaraisesti ja salamannopeasti oikein. Hän valoi rohkeudellaan ja poikkeuksellisilla kyvyillään joukkueeseensa rautaisen taistelutahdon.

Puoltaessaan vänrikki Ripatin nimitysehdotusta ritariksi kenraalimajuri Martola lausuu muun muassa seuraavaa: "Tunnen henkilökohtaisesti vänrikki Ripatin ja tiedän hänen käytöksellään ja olemuksellaan vaikuttavan kohottavasti ja innostavasti alaisiinsa. Hänen rohkeutensa on suorastaan sananpartena hänen lähimmässä ympäristössään."

Everstiluutnantti Arvo Aholan mukaan vänrikki Eino Ripatti oli suorastaan ilmiömäinen taistelija. Hänen taitonsa käyttää konetuliaseita oli mestarillista. Ripatti ei koskaan ylvästellyt taidoillaan, mutta sitäkin useammin hän näytti taitonsa taisteluissa.

Ylipäällikkö nimitti vänrikki Eino Ripatin Mannerheim-ristin ritariksi 12.7.1944.