JR28:ssa sai Mannerheim Ristin numero 86 vänr. Kullervo Sippola.

ErP12 muodostettiin asemasodan jatkuessa lakkautetun JR28:n tilalle. Suurhyökkäyksen aikana pataljonaa johti vastahyökkäysten mestari majuri Arvo Ahola. Ahola toimi jo Tyrjässä JR7:n II Pataljoonan komentaja ja juuri hänen Pataljoonansa ja erityisesti 7K suoritti Tyrjän taistelun alkuvaiheessa merkittävän läpimurron.

Mannerheim Ristejä pataljoonaan myönnettiin 2kpl:

Numero 164 majuri Arvo Aholalle  ja

Numero 141 alik. Heikki Kärpäselle.

Ritari numero 8: Valde Sorsa

Korpraali Valde Matias Sorsa syntyi 29.12.1920 Kontiolahdella. Hän taisteli JR 7:n II Pataljoonan 7. Komppanian riveissä jatkosodan alusta alkaen.

Esimiehet kiinnittivät jo Tyrjän taisteluissa huomiota korpraali Sorsaan, jonka taisteluteot olivat tavallista mittavampia. Hän hyökkäsi ryhmänsä kärjessä ja tuhosi sitkeästi puolustautuvia vihollispesäkkeitä. Jos ryhmä jäi jälkeen vihollisen ankarassa tulituksessa, Sorsa vaiensi vihollispesäkkeitä vaikka yksin. Hän ei hellittänyt ennen kuin tehtävä oli täytetty. Sorsa ryhmineen mursi Tyrjän taistelussa aukon vihollisen puolustukseen. Sen aukon kautta tunkeutui sitten 7. Komppania ja sen perässä koko II Pataljoona Kukkolehdonmäkeen ja valtasi sen. Tämä taistelu jo osoitti, miten ratkaisevaa voi olla yhdenkin valiotaistelijan suoritus.

Samalla raisulla tavalla Sorsa jatkoi taistelujaan. Hänen pataljoonan komentajansa Arvo Ahola muistelee seuraavasti: "Sorsa oli kooltaan pienehkö,vaatimaton maalaisnuorukainen, joka jo sodan ensipäivinä ansaitsi korpraalin natsat olkapäilleen. Hänellä oli veressään tehokas sotilaallinen toiminta. Juuri siksi hän ylsi loistaviin taistelu suorituksiin. Alikersantiksi ylennetty Valde Sorsa antoi yksikölleen oman tärkeän panoksensa. Hän ei ritarinimityksestään huolimatta tuonut koskaan itseään esiin. Taisteluissa hän näytti ritarina esimerkkiä ollen aina etumaisin ja tehokkain taistelija. Sorsa ei puhunut taisteluteoistaan. Hän teki enemmän kuin puhui."

Ylipäällikön 1.9.1941 Mannerheim ristin ritariksi nimittämä Valde Sorsa kaatui 15.6.1942 Ohdan lohkolla.

Tyrjän lehti kertoi Valde Sorsan kaatumisesta 16.6.1942 numerossa 254 

JR49:ssä myönnettiin Mannerheim Ristin ritarimerkki seuraaville neljälle henkilölle:

Nro 138 stm Eero Seppänen

Nro 140 korp. Eino Kiiveri

Nro 143 kapt. Veikko Toivio

Nro 166 vääp. Mikko Anttonen.

Ritari numero 73: Caj Toffer

Kapteeni Caj Edvard Ferdinand Toffer syntyi 11.11.1911 Helsingissä. Hän taisteli jatkosodassa JR 28:ssa ja JR 7:ssä komppanianpäällikkönä.

Kapteeni Toffer tunnettiin erittäin tunnollisena ja urhoollisena upseerina, joka nautti varauksetonta luottamusta. Jo talvisodan kovissa torjuntataisteluissa hän osoitti sisukkuutensa ja peräänantamattomuutensa. Hän ei haavoittumisestaan huolimatta jättänyt komppaniaansa, vaan pysyi asemissa taistelun loppuun saakka.

Heinäkuun 20. päivänä 1942 venäläiset hyökkäsivät tykistön kiivaan tulivalmistelun jälkeen Ohdan etelälohkolla Sevastopolin tukikohtaan saaden osan siitä haltuunsa. Kapteeni Toffer johti joukkonsa vastaiskuun heittäen ylivoimaisen vihollisen takaisin. Saman päivän iltana vihollinen tunkeutui uudestaan Sevastopoliin, mutta se lyötiin taas takaisin Tofferin johdolla. Illalla venäläiset hyökkäsivät vielä kolmannen kerran saaden taas osan Sevastopolista haltuunsa. Toffer järjesti taas vastaiskun, jonka aikana hän haavoittui kuolettavasti. Vihollinen heitettiin kuitenkin pois Sevastopolista 21.7. aamuun mennessä.

Kapteeni Caj Toffer osoitti Sevastopolin taistelussa samaa urhollisuutta ja sisukkuutta, jota hän oli näyttänyt jo talvisodan ankarissa taisteluissa.

Ylipäällikkö nimitti sankarikuoleman kohdanneen kapteeni Caj Tofferin Mannerheim-ristin ritariksi 21.7.1942.

Tyrjän Lehti kertoi Sevastopolin taistelusta 22.7.1942 ja 24.7.1941 Caj Tofferin nimityksestä Mannerheim Ristin ritaristiksi kaatumisen jälkeen.

Subcategories

2D:n ritareita olivat nro 130 A.E.Martola ja nro 11 Aarne Blick.

 

13 kpl JR7:n ritareita.

JR28:n ritari oli nro 86 vänr. Kullervo Sippola.

JR49 ritarit olivat nro 138 stm Eero Seppänen, nro 140 korp. Eino Kiiveri, nro 143 kapt. Veikko Toivio, nro 166 vääp. Mikko Anttonen.